اخیرا دیده شده که افراد پیام درخواستپول دریافت میکنند، یا به صورت پیامکی و یا در فضای مجازی. به هیچ عنوان نباید به این نوع پیامها اعتنا کنید مگر اینکه طرف مقابل را به صورت کامل بشناسید و از قبل شماره و نامش را در گوشی خود داشته باشید.
جریان و خطر پیام درخواستپول چیست؟
ممکن است شما هم تا الان که این پیام را میخوانید پیامیدریافت کرده باشید که بگوید لطفا پول را به شماره کارت 654838…. به نام مثلا اکبر زارعی بریز (حتی ممکن است روح اکبر زارعی هم از این پیامک بی اطلاع باشد!). این نوع پیامها بعضا به صورت انبوه ارسال میشوند.
در این میان ممکن است تعدادی از دریافت کنندگان منتظر دریافت یک شماره کارت برای واریز مبلغی باشند. همین تعداد افراد و مبلغی که میخواهند واریز کنند کافی است تا فرد ارسال کننده کلی پول را از کاربران بدزدد!
مطلب مرتبط: کلاهبرداری تلفنی
تا مالباختگان بخواهند بفهمند که موضوع از چه قرار بوده و شکایت کنند، مدتها زمان میگذرد. قطعا فرد سارق گرفتار خواهد شد، اما ممکن است مالباختگان دچار مشکلات فراوانی بشوند.
پیامهای مجازی خطرناک تر از پیامکهای معمولی
اما کاری که اخیرا دارد در فضاهایی مانند اینستاگرام صورت میگیرد و به شدت ترسناک هست را بخوانید. در اینستاگرام شما میتوانید ببینید که یک شخص، چه کسانی را فالو میکند و چه کسانی او را فالو میکنند. یک فرد سودجو هم میتواند این افراد را ببیند.
فرد سارق یک اکانت میسازد با عکس و نام همین افراد. بعد از ساخت چنین کاربری، اگر صفحه اینستاگرام شما خصوصی نباشد، شما را فالو کرده و به شما در دایرکت اینستاگرام پیام درخواستپول ارسال میکند. شما هم که عکس و مشخصات او را میشناسید (در صورتیکه نمیدانید این اکانت فیک هست) به او اعتماد کرده و مبلغ مورد نیازش را برایش واریز میکنید.
حتما پیش خود میگویید البان چرا حواست نیست، من از روی نام صاحب کارت و حساب میفهمم که او دروغ گو است. اما باید به شما بگوییم که آنقدرها هم ساده نیست! به شما میگوید که پول را باید برای فلان شخصی که به او بدهکارم و مدام آزارم میدهم بریزم. حسابم را بلوکه کرده و دیگر نمیتوانم با حسابم کاری کنم، یا سقف جابجایی امروز کارتم پر شده!!! لطفا پول را به این حساب بریز.
مطلب مرتبط: کلاهبرداری به بهانه تماس از رادیو
کار جایی خطرناک تر میشود که شما در اینستاگرام یک آدرس تلگرامییا شماره واتساپ هم گذاشته باشید. در محیط تلگرام و واتساپ هم دیگر نیازی نیست که آن فرد در مخاطبان شما باشد. به راحتی اکانت جعلی را میسازد و پیام درخواستپول را در آنجا برایتان ارسال خواهد کرد!
راه تشخیص صحت پیام درخواستپول چیست؟
وقتی چنین پیامهایی دریافت کردید، برای اطلاع از صحت مطلب، اولین کاری که باید بکنید این است که به شخص اگر شماره اش را دارید زنگ بزنید. بپرسید که مشکل چیست و آیا واقعا اوست که پیام درخواستپول را برایتان ارسال کرده.
اگر شماره اش را هم نداشتید، میتوانید سوالی که میدانید اشتباه هست از او بپرسید. مثلا میدانید که فرزندی ندارد، اما در پیامها از حال فرزندش بپرسید و مانند این.
به پیامکها اصلا اصلا توجه نکنید. حتی پاسخی هم ندهید و یا تماس نگیرید. این پیامک به صورت انبوه ارسال شده و فردی که پاسخ بدهد میشود یک طعمه برای آن فرد سارق.
در صورت مواجهه با چنین پیامهایی بهتر است یا آن را نادیده بگیرید و یا بلافاصله با پلیس 110 و فتا در میان بگذارید.
!!!این پست را جدی بگیرید و به دوستان خود هم بگویید. متاسفانه این مطلب به هیچ عنوان زاییده ذهن نویسنده نیست و کاملا واقعیت دارد !!!
منبع: تعمیرات موبایل در محلالبان